Poradna Žárovky


Autor: | Vloženo: 21.07.2016 000 18:24 | Témata: Poradna Žárovky

Prosím o vysvětlení spektra klasických, úsporných a LED žárovek, děkuji.

Dobrý den. Koupil jsem před pár dny vůbec poprvé LED žárovky, do lustru obýváku a vnímám světlo z nich jako zčásti "tvrdé" a že obsahuje jakoby fialovou složku, která je nepříjemná pro oči. Sice v malém množství, ale je to hlavně při stmívání venku opravdu jakoby unavující. Jedná se o LED žárovky "teplé bílé" a na krabičce je napsáno jako výrobce "SUPERLED POLAND". Dodám ještě, že úplně zpočátku jsem zkusil zkombinovat 4-5 teplých žárovek a 1-2 studené, ale i z jediné studené žárovky obklopené ostatními teplými byl vjem toho jakoby fialového odlesku postupně tak nepříjemný, že se jsem i tu musel vyšroubovat.
Prosím tedy, zda by se mi mohlo dostat odborného vysvětlení, jak to je s tím spektrem LED žárovek i těch ostatních, a pokud moje popsané vjemy jsou skutečné, tak jak to je u značkových výrobců oproti těm levnějším (koupil jsem na internetu, 1 kus 8W závit E14 v akci za 79 Kč). Zakoupené LED žárovky asi vrátím, ale co místo nich, dražší LEDky a zas být zklamaný, nebo úsporky nebo normál žárovky, nevím. Děkuji za odpověď, R.M., K. Vary

  • Posvit.si

    Posvit.si

    22. července 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    odkázal bych Vás na náš článek, který se toto problematikou zabývá a je v něm vše vysvětleno a znázorněno.
    https://www.posvit.si...
    Kombinaci studeného, denního a teplého světla rozhodně nedoporučuji, tříští se tím celkový dojem.
    Základní pravidlo je - teplá barva (relax a odpočinek), denní a studené světlo (běžné osvětlení, práce).
    Vzhledem k Vašemu popisu použití bych doporučil kvalitní značkové LED žárovky Best-LED filament s 5-ti letou zárukou. Mají osvit 360°, příjemně teplou barvu světla (chromatičnost) 2700K a čipy nejnovější generace jsou nanešena na kvalitním synteticky vyrobeném safírovém skle, což zaručuje kvalitní chlazení a dlouhou životnost LED žárovky. https://www.posvit.si...
    V případě potřeby se na nás neváhejte obrátit, rádi poradíme.
    https://www.posvit.si/napiste-nam. Michal Růža - posvit.si

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (1)
  • 22. července 2016 - Oficiální zástupce obchodu 60.cz

    Dobrý den,
    zásadní chyba je vybírat LED žárovky jen s ohledem na cenu bez ohledu na kvalitu. To, co píšete je typický problém levného zboží a netýká se to jen žárovek, ale i LED pásů. Další problém u těchto žárovek je životnost, kdy nedosahují ani zlomku deklarované životnosti.
    Doporučuji Vaše žárovky vrátit nebo vyhodit a zakoupit značkové výrobky Paulmann, Philips nebo Osram. Pokud budete potřebovat radu k výběru žárovky, tak mě kontaktujte emailem nebo telefonicky.
    Patrik Koukol, 60.cz. [email protected], tel: 733 310 564

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.